Mire használhatod az animációt a marketingben? Mutatunk 4 extrém hatékony területet! - EFFIX: IFKA minősített full service marketing ügynökség - Sopron

Mire használhatod az animációt a marketingben? Mutatunk 4 extrém hatékony területet!

A digitális marketing rohamos sebességgel fejlődik. Egyet pislantunk, és lemaradunk valami fontos dologról. A technológia és a felhasználói viselkedés folyamatos változásai miatt a marketingeseknek résen kell lenniük, hogy hatékonyak maradjanak. Az egyik legtrendibb marketing eszköz manapság az animációs videók használata. Segítségével ugyanis minden korábbinál mélyebben vonhatjuk be közönségünket abba a kommunikációs világba, amelyet építettünk. Az animáció számos módon használható, a magyarázó videóktól és termékdemóktól kezdve az interaktív hirdetéseken át a közösségi média posztokig. A következőkben megnézzük, hogyan használhatod extrém mód hatékonyan ezt a kiváló eszközt.

Az animáció sokkal több, mint egy figyelemfelkeltő megoldás. Lehetővé teszi számunkra azt is, hogy összetett üzeneteket tömören és könnyen érthető módon adjon át a célpiacunknak. Nem mellékesen az animáció hatékony eszköz lehet a konverziós arányok és a ROI növelésében is.

Nehéz területek kiváló eszköze

Az olyan nehéz területek, mint például a pénzügy és az adózás szereplői gyakran nyúlnak az animációhoz, ha szeretnék gyorsan megértetni követőikkel szolgáltatásuk lényegét. A YouTube-on már több mint 50 000 követővel bír Dörner Csenge, az a magyar lány, aki közgazdasági témában magyaráz el elsőre érthetetlennek tűnő dolgokat az animáció segítségével. Nem véletlen, hogy a bankszektor, a szoftverfejlesztők, de még a marketing ügynökségek is sokszor használják ki az animációs filmekben rejlő elképesztő potenciált. De pontosan milyen fajtáji vannak az animációs kisfilmeknek, és kiknek lehet hasznos? Nézzünk utána!

1. A magyarázó

Az animáció tehát hatékony módja lehet annak, hogy elmagyarázd terméked vagy szolgáltatásod működését, előnyeit. Például egy rövid, szép és színes animációs videó, amely egy profi hangalámondással magyarázza el a termék előnyeit, nagyobb eséllyel vonzza be a vásárlót, és nagyobb eséllyel generál eladást, mint a puszta képek vagy szavak.

Az animáció tökéletesen leegyszerűsíti az összetett témákat. Bármilyen nagyszerű is a terméked, szolgáltatásod, nem lesz könnyű eladni, ha az ügyfelek nem értik, hogyan működik vagy milyen előnyei vannak. Egy új termék piacra dobása során vétek lenne kihagyni azt a rengeteg pluszt, amit egy magyarázós animációs videó jelenthet. Emellett használhatod az animációt még a következőkre is:

  • előfizetési rendszered bemutatására
  • vásárlási folyamat prezentálására
  • újdonságaid megmutatására
  • áremelés megmagyarázására

2. A látogatottságnövelő

A honlapod legtöbbször az első dolog, amit a potenciális ügyfelek látnak, amikor a Google-ban a linkedre klikkelnek. Nem véletlen, hogy a jó benyomás kialakítása alapvető fontosságú az üzleti életben. Ha egy jól elkészített videó fogadja a látogatóidat, az megragadhatja figyelmüket, és oly módon magyarázhatja el az ajánlatodat, amire a szöveg és a képek önmagukban nem képesek.

Tanulmányok szerint a videókkal kiegészített honlapok 80%-kal növelhetik a konverziós arányt. Ráadásul nem kell profi videoszerkesztőnek lenned, hiszen online eszközök és egy kis kreativitás segítségével akár saját magad létrehozhatsz professzionális megjelenésű videókat.

3. A legnézettebb

A közösségi média kiváló platform a vállalkozásod népszerűsítésére, hiszen ezeket a csatornákat több mint 3 milliárd ember használja naponta. A hagyományos marketingmódszerekkel szemben könnyebben nyomon követhető, így azt is világosan látni fogod, hogy az animációval készült magával ragadó videó tökéletes módszer arra, hogy megszólítsd a közönséged. A YouTube, Instagram, TikTok, Pinterest és Facebook oldalaidon az animációs tartalmak ugyanis kiugróan magas nézettségre és reakciókra számíthatnak.

4. A hírlevél felturbózó

Az e-mail továbbra is az egyik legmegbízhatóbb marketingcsatorna. Az e-mail marketing hihetetlen megtérülése, 4300% (hiszen szinte ingyen van), a legmagasabbak közé tartozik az összes marketing eszköz között. Azonban még akkor sem garantált, hogy az üzeneteidet elolvassák a feliratkozóid, ha zseniális szövegezésű levelet küldesz nekik. Az átlagos e-mail megnyitási aránya ugyanis mindössze 20%.

Ha szeretnéd növelni az e-mailek megnyitási arányát, fontold meg animáció használatát. Egy rövid animációs videó hozzáadása az e-maileidhez akár 300%-kal is növelheti a megnyitási, átkattintási arányt. Ha nem vagy biztos abban, hogyan használj animációt az e-maileidben, vedd fel velünk a kapcsolatot, nekünk van pár ügyes ötletünk.

Összefoglalva

A marketing stratégiádnak alkalmazkodnia kell a leghatékonyabb és legmodernebb marketing eszközökhöz. Marketingkampányaidnak holisztikusnak kell lenniük, világos célokkal. Ez a kulcsa egy trendi és megbízható márka felépítésének. Ennek lehet egyik főszereplője az animáció. Ha még sosem használtad ezt a hatékony eszközt, akkor kezdheted néhány, viszonylag olcsó bannerrel, majd készíthetsz egy rövid videót, azán még egyet, még egyet és még egyet… Hidd el, üzleti életed egyik legjobb döntése lesz.

Ha pedig érdekel, milyen animációs videókat készítettünk az elmúlt években partnereinknek, és hogy azok milyen eredményeket értek el, akkor klikkelj ide.