360 fokos videók: új eszközzel növelik márkájuk értékét a hazai cégek - EFFIX: IFKA minősített full service marketing ügynökség - Sopron

360 fokos videók: új eszközzel növelik márkájuk értékét a hazai cégek

Számtalan videó és cikk született már arról, hány jóslata vált be az 1989-es Vissza a jövőbe II. című filmnek. Az ujjlenyomatérzékelés, a zsebben elférő digitális kamerák, a video chatelés mára mind valósággá váltak. Ahogyan a digitális plakátból kiugró cápa és a 3D virtuális túrák is. Remek hír, hogy utóbbi egy 360 fokos kamerával ma már szinte mindenki számára elérhető, nem mellesleg kiváló marketing eszköz is.

A virtuális túrák ugyan már egy ideje léteznek, de igazán csak mostanában lett egy vevőgeneráló eszköz a cégek kezében. De hogyan emelhetik magasabb szintre egy cég kommunikációját, presztízsét a különböző virtuális túrák? Egyáltalán mely iparágak számára lehet hatékony a megoldás?

A számok a virtuális túrák hatékonyságát bizonyítják

A marketing szakemberek egyetértenek abban, hogy a virtuális túrák a vállalkozások számára népszerűbbek, mint valaha. Ráadásul a legkülönfélébb vállalkozások használják bemutatókhoz, meggyőzéshez az eszközt: éttermek, kiskereskedelmi üzletek, airbnb-k, edzőtermek, iskolák, szépségipari szalonok, de még egyszerű kereskedelmi üzletek is.

  • A 18 és 34 év közötti emberek 130%-kal nagyobb eséllyel lesznek ügyfelek, vásárlók, ha az értékesítési tölcsér egy pontján virtuális túrán is részt vesznek.
  • Az internet felnőtt felhasználóinak 50%-a támaszkodik a virtuális túrákra a döntéshozatal során.
  • Az emberek  5-10-szer többet költenek a virtuális túrákat tartalmazó weboldalakon.
  • Az emberek 67%-a szeretné, ha több vállalkozás kínálna virtuális túrákat.

A hírlevéltől a TikTok-ig – platformok, ahol nagyot mennek a 360 fokos virtuális túrák

Egy 360 fokos felvétel és virtuális túra egy edzőterem, egy szalon vagy épp egy óraüzlet kezében is elképesztően eredményes marketing eszköz. Éppen ezért érdemes az elkészült videós anyagot a lehető legtöbb platformon, a lehető legtöbbször közzé tenni.

  • Megoszthatod virtuális túrádat az összes közösségi médiaplatformon, hogy azzal emeld a márkád értékét
  • Beágyazhatod és kiajánlhatod a 360 fokos videót a hírleveledben… garantáljuk, hogy az egyik „legolvasottabb” leveled lesz
  • Hétköznapi videó helyett indítsd digitális hirdetésed egy 360 fokos videóval
  • A Google előnyben részesíti a 360 fokos videókat, így segítségével nem csak márkádat építed, de hirdetésed hatékonyságát is növeled

Így működik a 360 fokos kamera

A 360 fokos videókamera lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyetlen felvételen 360 fokos képet rögzítsenek. A kamera általában több objektívet használ, amelyeket össze kell illeszteni a teljes kép megjelenítéséhez. Az objektívek által rögzített képek általában egy speciális szoftverrel vannak összeillesztve, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy interaktív módon nézzék meg az elkészült felvételt.

360 fokos videók: elképesztő lehetőség érzelmek generálására

A ma vevői rajonganak a történetekért. Legyen szó egy filmről vagy épp egy vállalkozásról. Éppen ezért a cégek kezében nagyszerű meggyőző eszköz, ha 360 fokos filmeket készítenek. Ezek ugyanis már-már filmszerű élményt nyújtanak a potenciális vásárlóknak.

A virtuális túrán bemutathatod saját és céged történetét. A film szereplője lehet egy épület, néhány termék, a személyzet, a szalonod, céged telephelye.  A valóság ma még ugyanis nem robotokról, hanem emberekről, érzelmekről szól. Az érzelmek pedig mindig is mélyebb kapcsolatot teremtettek az emberekkel, mint a statisztikák, bár utóbbiak is fontos részei a marketingnek.

Forgass egyszer, használd ezerszer

Az egyik legjobb dolog a virtuális túrák használatában, hogy elég csak egyszer leforgatni egy 360 fokos filmet, a felvételt pedig ezernyi platformon használhatod, az évek során akár többször is.

Ha eddig még nem használtad ki a 360 fokos filmekben lévő ezernyi marketing lehetőséget, akkor itt az ideje tenni egy próbát ezzel az eszközzel is. Az idő előrehaladtával a virtuális túrákat felfedezik a kisebb cégek is. Így, ami ma még versenyelőny, az holnapra elvárás lesz.

 A térbeli (360 fokos) videó megtekintését mindenki saját érdeklődési körének megfelelően választhatja. A valós erdei / természeti környezetben rögzített felvételek, 2-3 perces kisfilmekké alakítva mutatják be a hazai erdők különleges élővilágát, az ott élő vadállományt.  Virtuális valóság „szemüveg” (Oculus Quest2) segítségével a film nézője ott érezheti magát a kamerával felvett térben.

Hadd mutassuk be néhány 360 fokos filmünket!

Ahogy a madarak látják:

https://youtu.be/8Gwtrw9Z6BE

Szarvasfarm:

https://youtu.be/dDSKym38-tw

Ha felkeltette érdeklődését a 360 fokos filmek világa keressen minket bizalommal!